Trolldräkter

Trollutklädnad och trollkläder

Är du en av oss som har svårt att hitta på något bra att klä ut sig till när det bjuds in till maskerad? I så fall är du i gott sällskap för väldigt många har ont om idéer till förklädnader. Visst finns det en och annan som tycks bubbla över av idéer och som alltid lyckas komma i festens bästa kostymering. Och dem avundas man varje gång det dimper ner ett inbjudningskort.

Men, nu är det dags att ta tag i saken, och skaffa en dräkt som ger möjlighet att vara med i den där konkurrensen om den bästa maskeraddräkten. Har du glömt barndomens troll? Nej, förmodligen inte. Och om du har barn har du troligen läst otaliga sagor om troll och häxor med de mest skilda utseenden. Här kan du hämta inspiration till nästa maskerad.

Köp trolldräkter online

Trollperuk
Trollperuk
  • Trollperuker
  • Klä ut dig till ett sött troll med hjälp av dessa underbara trollperuker. Finns i flera olika modeller för att bli det bästa trollet på maskeraden.
  • Beställ online:
Trolldräkt
Trolldräkt för barn
  • Trolldräkter för barn
  • Om ditt barn vill klä ut sig till troll, så hittar du riktigt fina trolldräkter här. Komplett med rufsigt hår, trollkläder och svans.
  • Beställ online:
Trollmask
Trollmask
  • Trollmasker
  • Stort sortiment av otäcka trollmasker. Om du ska klä ut dig till troll kan dessa masker göra utklädnaden komplett. Se upp så att du inte skräms för mycket bara.
  • Beställ online:

Att klä ut sig till troll

Klä ut dig till troll för då har du möjlighet att skapa en helt unik och personlig maskeraddräkt. Det finns nämligen inte många, om ens någon, som träffat ett troll i verkligheten. Därför kan ingen heller komma och tala om hur du ska se ut. Det finns helt enkelt inga rätt eller fel när man klär sig som troll. Det finns dock några små detaljer som du måste komma ihåg. Ett troll ska ha en svans. Punkt. Du kan vara ett snällt troll, ett gulligt, sött eller ett fult och elakt troll.

Trolldräkt för barn

Men, oavsett vilket av dem du är måste du ha en svans. En trollsvans. Och, du får inte gå ut i solsken eller dagsljus. Troll lever i mörkret och det kan vara farligt för dem att visa sig ute i dagsljus. Därför är det bäst att du lämnar festen innan morgonsolen går upp, så du hinner sätta dig i säkerhet.

Bli ett fullfjädrat troll på nolltid

Maskeradkläder för troll kan se ut nästan hur som helst. Ja, kanske inte hur som helst. Galaklänningen är, till exempel, ingen bra trollklädsel. Trollen har ofta ganska slitna och trasiga kläder. De använder heller inte kam och har därför tovigt hår. Förmodligen har du svårt att få till en troll- look på ditt eget hår, så här behövs det en peruk. Om du tittar här på internet ser du en massa olika maskeradkläder för troll.

Du kan köpa en komplett dräkt, med kläder och peruk som gör dig till ett fullfjädrat troll på nolltid. Men, vill du ha lite mer personliga maskeradkläder för troll sätter du ihop din egen kostymering med hjälp av olika maskeradkläder, peruk och tillbehör.

Trollperuk - klä ut dig till ett troll

Då kan du välja själv exakt vilket troll du ska vara och du kan skapa en dräkt som speglar just ditt trolls personlighet. Men, även om du köper en färdig maskeraddräkt kan du faktiskt sätta en personlig prägel på dräkten genom att komplettera med olika accessoarer och tillbehör. Kanske vill du använda kläderna vid fler tillfällen och då kan du bli en helt annan karaktär bara genom att byta peruk eller något annat tillbehör. Har du bara maskeradkläder för troll kan du komma till många maskerader och vara med och tävla om den bästa kostymeringen för kvällen.

Troll i svensk folksägen

I Sverige har en lång tradition av att skrämma sig själva med historier om troll. Det finns många olika sorters troll som är ett fast inslag i svensk folksägen. Trollen har ofta olika namn och beskrivs som skrämmande och ibland farliga varelser som lever i skogen eller på andra platser som är avlägsna från människor.

Troll har figurerat som både goda och onda varelser i svensk folklore. De flesta trollen har tendenser att störa människor, som att stjäla deras saker eller skrämma dem. De är ofta listiga och har en förmåga att förvandla sig själva och andra.

Trollens utseende

Trollens utseende varierar, beroende på vilken del av Sverige man befinner sig. I norr kan trollen vara stora och skrämmande, medan de i söder ofta är mindre och mer mänskliga. De flesta av trollen har dock stora öron och näsor, och kan ibland ha långa hår eller skägg.

Vad de gör

Trollen är kända för att störa människor. De kan stjäla deras saker eller skrämma dem. Ibland kan de även försöka lura folk att göra något som är farligt eller olagligt.

Trollen är också kända för att ha en förmåga att förvandla sig själva och andra. De kan förvandla en människa till ett djur eller ett annat väsen. De kan också använda magi för att skapa illusioner och försvaga människor.

Vad man ska göra när man möter ett troll

Om man skulle möta ett troll är det viktigt att vara försiktig. Ett vanligt råd är att inte prata med trollen eller försöka fånga det. Om man skulle göra det kan man riskera att det trollet blir argt eller skadar en.

Man bör också försöka hålla sig lugn och inte skrämma trollen. Om man gör det kan de bli arga och börja skada människor eller saker.

Hämnden från trollen

Om ett troll blir argt eller känner sig kränkt kan det ta hämnd. Det kan göra det genom att förstöra saker eller skada människor. Det är viktigt att man minns att trollen är farliga och att man inte ska reta dem eller störa dem.

Slutord

Troll har funnits med i svensk folksägen i århundraden. De är kända för att störa människor, stjäla deras saker och skrämma dem. De kan också använda magi för att skapa illusioner och försvaga människor. Om man skulle möta ett troll är det viktigt att vara försiktig och inte reta eller störa det. Om man gör det kan det ta hämnd genom att förstöra saker eller skada människor.