Superhjältedräkter

Har du svårt att komma på vad du ska klä ut dig som till maskeraden? Om man får fria händer, och inte styrs av ett tema, finns det oräkneliga figurer man kan gestalta, men det är trots det inte alltid så lätt att hitta idéer. Vem, eller vad, ska jag klä ut mig till? Hur ska dräkten se ut och var kan jag köpa maskeradkläderna? Frågorna är många, i synnerhet om man inte brukar bli bjuden på maskerad så ofta. Det finns en del lyckligt lottade personer som fullkomligen bubblar över av idéer och som har massor av fantasifulla gestalter och dräkter på lager. De som bara väntar på nästa inbjudan så de kan realisera fler av alla figurer de har på sin lista.

Köp superhjältedräkter online

Superhjälte
Kvinnlig superhjältedräkt
  • Superhjälte kvinna
  • Här hittar du de snyggaste dräkterna för kvinnliga superhjältar. Skapa din egen superhjältinna eller klä ut dig till en befintlig.
  • Beställ online:
Superman
Superhjälte dräkt
  • Superhjältedräkter
  • Välj den superhjälte du vill klä ut dig till på maskeraden. Massor av snygga dräkter för dig som vill vara superhjälte för en dag.
  • Beställ online:
Barndräkter
Superhjältedräkt barn
  • Superhjälte kläder för barn
  • Superhjälte kostymer i barnformat. En tuff utklädnad till maskerad eller lek.
  • Beställ online:

Men, dessa personer är inte i majoritet, utan de flesta har bekymmer med att hitta på bra förklädnader, även om de gillar att gå på maskerad. För det är något speciellt med de där kostymfesterna. Det är på något sätt som om feststämningen är på topp redan från början. Dräkterna är det givna samtalsämnet och man försöker lista ut vem som gömmer sig bakom de olika maskerna. Och just detta att gömma sig bakom en mask och gå in i en roll gör att även den som vanligtvis är blyg kommer in i samtalet direkt. Det blir helt enkelt en lättare och mer lekfull stämning vilket förstås är till gagn för alla festdeltagare.

Klä ut dig till en superhjälte

Men, det var just det där med att välja vem man ska vara och hur man ska klä ut sig. Det finns ju ett tema (även om inget officiellt tema anges för festen) som alltid gör succé. Kom som en superhjälte och du kommer inte att vara obemärkt. Superhjältar gör succé var som helst och när som helst. Och det finns ju ganska många av dem så du har att välja på. Stålmannen, Batman, Spindelmannen, Catwoman, ja det finns många karaktärer att välja på. Och alla superhjältarna har andra karaktärer i sin närhet som du också kan välja att karakterisera.

Superhjälte kvinna

Superhjältarna

En superhjälte är en hjälte som har övermänskliga förmågor, eller superkrafter, som han, eller hon, använder i det godas tjänst. En superhjälte hjälper och är alltså inte farlig annat än för de onda krafter han, eller hon, bekämpar. Superhjältarna hittar vi i serier, filmer eller tv-serier. Utöver deras superkrafter och deras vilja att tjäna den goda sidan finns det inte så mycket som förenar dem. Det skulle kanske i så fall vara att väldigt många av dem har färgglada och kroppsnära dräkter.

En annan gemensam nämnare för många av superhjältarna är att de har en hemlig identitet som vanlig människa. De lever alltså som vanliga människor till ”vardags” och byter skepnad när de behöver sina superkrafter. I de gamla gudasagorna och hjältemyterna finns det gott om föregångare till vår tids superhjältar. Men, den moderna superhjälten föddes när Stålmannen gjorde sitt första framträdande 1938.

Superhjälte maskerad barn

Superkrafter och superförmågor

Olika superhjältar har verkligen helt olika superkrafter, eller superförmågor. Det kan handla om allt från flygförmåga och förstärkta sinnen till övernaturlig styrka, teleportation eller förmågan att göra sig osynlig. Hos en del av hjältarna är superkrafterna medfödda, andra kan ha fått dem genom en olycka eller en omvälvande händelse. I andra fall handlar det om tekniska hjälpmedel eller magiska föremål. Men, superhjältar har inte alltid bara övernaturliga förmågor som gör saker och ting lätta för dem. Många av dem har faktiskt också en speciell svaghet som ibland kan göra dem sårbara. Många av dessa superhjältar har också ärkefiender som de för en ständig kamp emot.

Spännande att klä ut sig till superhjälte

Om du väljer att gestalta en karaktär ur superhjältarnas värld har du mycket att välja på. De flesta väljer att vara den där hjälten som bara behöver visa sig på festen för att väcka beundran. Men, det kan ibland också vara kul att klä ut sig till den riktiga hjältens värsta fiende, bara för att se hur reaktionerna blir. Om du gillar Batman kan du givetvis klä ut dig till Batman själv, eller till hans medhjälpare Robin. Men, du kan också välja att komma som Jokern, en av Batmans ärkefiender. Det kan ju sätta lite extra sprätt på festligheterna, i synnerhet om någon annan kommit på idén att gestalta superhjälten Batman.

Och det är inte bara Batman som har kända medhjälpare och fiender, så du har verkligen en idéskatt att ösa ur om du ska på maskerad eller kostymbal med temat superhjältar. Har du svårt att bestämma dig för vilken superhjälte du vill vara på festen rekommenderar vi att du tittar på maskeradkläder här på nätet. Här ser du alla superhjältedräkter samlade på ett ställe och du får massor av inspiration. Titta på de olika dräkterna och fundera på vilken som gör sig bäst på dig. Ofta har man ju sina personliga favoriter både då det gäller superhjältar och andra seriefigurer.

Superhjälte maskerad man

Ond eller god? Du väljer!

Och, som sagt, vill du inte gestalta den stora hjälten kan du välja någon i hans närhet, god eller ond, allt efter tycke och smak. Utbudet av maskeradkläder i allmänhet är mycket stort här på nätet. Och det ser inte sämre ut om man koncentrerar sig på kategorin superhjältedräkter. Du kan hitta dräkter till alla tänkbara hjältar och figurer och det är bara att välja och vraka. Här finns kompletta dräkter som gör att du snabbt och smidigt kan förvandla dig till en superhjälte utan att behöva fundera särskilt mycket. Men, vill du ha en unik och personlig kostymering kan du naturligtvis komplettera dräkten med olika tillbehör och accessoarer.

Det spelar ingen roll om du är man eller kvinna, vuxen eller barn, smal eller tjock. Här finns superhjältedräkter för alla. Ja, det finns faktiskt superhjältedräkter som passar till hunden om du vill ta honom med dig på festen. Vad sägs om att klä ut dig till Spindelmannen och ta med hunden i en gullig Spidergirldräkt, till exempel? Om inte det väcker uppmärksamhet vet jag inte vad som gör det. Och ni kommer garanterat att vara ett helt unikt par, med stora chanser att utses till kvällens bästa förklädnad.

Recension:

Superhjältedräkter
Betygsatt av: Maskeradkalas.se
Betyg: 4.4/5