Sjömanskostymer

Sjömanskostymer till maskeraden

Vem minns inte Karl-Alfred, den spenattokiga sjömannen med de enorma underarmarna? Eller den ännu mer välkända Kalle Anka? Det här är seriefigurer vars kläder har hämtats från den klassiska sjömannen och blivit något av en tradition på många håll. Skoluniformen som burits av kvinnliga japanska studenter på högstadie- och gymnasienivå sedan 1921 är inspirerad av samma kostym. Även den mycket framstående japanska seriefiguren Sailor Moon bär en sjömanskostym. Vi kan med andra ord se den klassiska sjömanskostymen på flera framträdande seriefigurer.

Köp sjömanskostymer online

Sjöman
sjöman
  • Sjömanskostymer
  • Stort sortiment av kläder för att klä ut dig till sjöman. Kaptenskostymer och sjömanskjortor i flera modeller.
  • Beställ online:
Sjömanshatt
Kvinnlig sjöman
  • Sjömanshatt med blå trim
  • Allt du behöver för att skapa en stilig sjömansuniform. Bär sjömansmössan käckt på svaj, och lev dig in i rollen som sjöfarare.
  • Beställ online:
Matros
Fransk sjöman
  • Matroskostymer
  • Stort sortiment av matrosskostymer och matrosskjortor. Här hittar du en passande utklädnad för dig som drömmer om att jobba på ett fartyg.
  • Beställ online:

Sjömanskostymer har sedan 1846 ansetts fungera mycket väl som finkläder till barn. Det började med att en liten fyra-åring fick stå modell och bli avmålad i en sjömanskostym. Den fyra-åriga modellen var Albert Edward – mannen som i början på 1900-talet skulle bli prinsen av Storbritannien. Tidigare var det i för det mesta bara sjömän som bar denna anrika kostym, men när den här målningen nådde ut till den stora massan tog en ny era sin början.

Sjömanskostym

Den mest välkända figuren iklädd en sjömanskostym är ingen mindre än Kalle Anka. Jag menar, vem vet inte vem Kalle Anka är? En liten och inte sällan en väldigt arg anka med sinne för snedsteg. Kan du låta som Kalle under kvällens festligheter, då fyller du ut sjömanskostymen lika väl som John Holmes skulle ha fyllt ut en mankini. Kalle Anka gjorde sitt första framträdande i TV-rutan redan 1934 i avsnittet Den Kloka Hönan. Året efter blev den klassiska svenska tidningen Hemmets Veckotidning först i Sverige att ge den berömda ankan sitt svenska namn. Nu vet du det.

Den karaktäristiska sjömanshatten

En sjömanskostym kan dessutom komma med en karaktäristisk sjömanshatt. Den är i och för sig valfri, men vill du göra din förklädnad fulländad så är jag rädd att den där förskräckliga mössan måste på. Som helhet fungerar det naturligtvis bra; du har ju fortfarande en uniform, så din manlighet är inte i någon större fara.

Sjömanskostymen är ett av de modeplaggen som har klamrat sig fast vid tidens gång. Sjömanskostymen har varit föremål för många kvinnors intresse i mer än 100 år, och än idag anses det vara sexigt. Det här ju några av anledningarna till att jag vet att du kommer att bära en sjömanskostym i Halloween. Den är ju definitivt inte skräckinjagande på något vis, men den här chansen att få känna sig exklusiv och få så många kvinnors blickar på sig, det händer bara om man heter Johnny Depp eller Orlando Bloom.

Nu kan både maskeraden och Halloween bli din kväll, för med sjömanskostymen limmat om din äventyrslystna kropp kommer du att bli kvällens attraktion!

Recension:

Sjömanskostymer
Betygsatt av: Maskeradkalas.se
Betyg: 4.4/5