Damperuker

Väldigt många kvinnor drömmer om att ha annorlunda hår än vad de faktiskt har, och i samband med Halloween och maskeradfester samt liknande evenemang har man faktiskt möjligheten att leva ut denna vanliga fantasi lite, genom att ändra på sitt hår lite, med hjälp av en peruk. Därför hör damperuker för maskeradändamål helt klart till de vanligaste maskeradaccessoarerna som säljs, och utbudet av dessa är enormt stort.

Några exempel på damperuker som är relativt lätta att hitta för den som vill köpa en av dessa peruker är därför bland annat:

  • Korta peruker i flapper eller mod stil. Finns förstås i flera olika färger dessutom.
  • Långt hår i vampstil, superhjältestil, serietidningsstil och mycket annat. Finns givetvis också i många olika färger. Kolsvart och blont brukar dock vara mest populärt hos de flesta återförsäljare. (För både korta och långa peruker gäller även att håret kan vara lockigt, rakt eller vågigt, beroende på vad man föredrar)
  • Rokokoperuker i Marie Antoinette-stil.
  • Kleopatraperuker, för en egyptisk stil.
  • Peruker i udda färger, dvs. färger som hår egentligen inte kan ha, t.ex. rosa, lila, grönt, blått och så vidare.
  • Peruker med flätat hår, för en Bayern-stil för en Oktoberfest eller för en 1970-tals hippie och flower power stil, med mera.

Är man ute efter något lite mer ovanligt brukar dock även detta gå att hitta, den enda skillnaden är i regel att man kanske behöver leta lite längre efter något som passar en perfekt. Via Internet är dock även mer ovanliga peruker mycket lätta att hitta, så ge inte upp även om det kanske känns som att den peruk du är ute efter inte är den allra lättaste att hitta. Ta istället en sökmotor som Google till hjälp i din jakt så är sannolikheten att du hittar exakt det du söker på detta vis faktiskt ganska stor.