Afroperuker

Med afroperuker menas peruker i 1970-talsstil, så kallad discostil. Fram till 1970-talet skulle nämligen typiskt afro-amerikanskt lockigt hår ”tämjas” och göras så likt europeiskt hår som möjligt, men under 1970-talet blev det istället mode att låta håret vara så fritt och naturligt som möjligt, vilket gjorde att det burr som vi idag förknippar med ”afrolooken” från 1970-talet uppstod.

Afrohår kombinerades med de typiska 1970-talskläderna, det vi idag ofta kallar för Flower Power mode, och så vidare, så håret var bara en del av looken.

Att skaffa en afroperuk är förvisso inte det enda sättet att skapa en typisk 1970-talslook för håret, men det är en av de stilar för hårstyling som är allra lättast att känna igen, och gillar man 1970-talets discolook, är det även den mest passande looken för denna stil, både för män och kvinnor.

Man får inte heller glömma att de flesta numera förmodligen har en frisyr som inte liknar afroperuker särskilt mycket i vardagen, så att använda dessa peruker för att klä ut sig med gör att man förändrar sin stil väldigt radikalt och väldigt snabbt många gånger, något som de flesta uppskattar, för vad är meningen med att bara klä ut sig lite grann?

Värt att tänka på är dock att de flesta afroperuker som säljs är tillverkade av syntetiskt hår (även om det finns vissa som är tillverkade av äkta hår också, men dessa är oftast betydligt dyrare och därför inte särskilt vanligt förekommande på marknaden, så vill man skaffa en sådan afroperuk krävs det i regel att man letar specifikt efter detta), vilket innebär att de inte kan stylas ytterligare. Därför måste man se till att köpa en afroperuk i exakt den stil som man faktiskt skulle vilja bära och inte kompromissa gällande detta och tro att det kan fixas ändå.

Känner du att det är svårt att hitta en afroperuk som ser ut exakt så som du vill, tänk på att många internetbutiker som säljer maskeradkläder och maskeradaccessoarer säljer dessa peruker och att de ofta har ett riktigt bra urval i jämförelse med de maskeradbutiker som finns på de flesta orter, så det lönar sig att fortsätta leta i dessa tills man hittar en afroperuk som passar de egna behoven perfekt.