Medeltidskläder

Det finns mycket att fundera på när man får en inbjudan till en maskerad, eller om man ska på karneval. Festligheter där det förväntas att man klär ut sig ställer lite större krav på gästerna än vanliga fester där det i första hand går ut på att se till att ha snygga kläder. Till maskeraden gäller det inte att vara finast, utan att hitta på en bra förklädnad. Finns det ett tema till festen kan det vara något enklare att hitta vem, eller vad man vill gestalta. Men, tema eller inte, många har väldigt svårt att ens komma på vad man vill klä ut sig till. Och när man väl får en bra idé ska man också skaffa fram de rätta kläderna och tillbehören för att få en så bra maskeraddräkt som möjligt.

Köp Medeltidsdräkter online

Klänningar
Medeltidskläder dam
  • Medeltidsklänningar
  • Stort sortiment av vackra medeltidsklänningar. Massor av medeltida klänningar för maskerad eller lajv.
  • Beställ online:
Medeltid
Medeltidskläder herr
  • Medeltida kläder
  • Söker du medeltida kläder eller lajv kläder? Här hittar du medeltida dräkter och tillbehör.
  • Beställ online:
Barn
Medeltidskläder barn
  • Medeltidskläder för barn
  • Vill ditt barn klä ut sig till prinsessa, prins eller annan kunglighet?. Perfekta utklädningskläder för fest eller lek.
  • Beställ online:

Vissa teman är populärare än andra. Om temat, till exempel, är medeltiden är det nog många som går in med stor energi för att ta fram en fin dräkt. Medeltiden, tillsammans med vikingatiden, är ett sånt tema som sätter igång fantasin och tar fram kreativiteten. Kanske för att det känns som om man får träda in i en sagovärld och verkligen tänka sig in i den roll man ska ha. Visst vet vi att medeltiden verkligen funnits, men denna tid är också omgiven av myter och historier som gör att det nästan blir som en sagovärld.

Och det är ju rätt länge sedan denna period inträffade, så det finns ingen nu levande som kan tala om för oss vad som är rätt eller fel. Man har verkligen möjlighet att få utlopp för både fantasi och kreativitet när man ska klä sig i medeltidskläder.

Medeltidsveckor, tornerspel och Medeltidsmarknader

Att medeltiden är ett populärt ämne visar alla de evenemang som finns runtom i landet. Med allt från hela medeltidsveckor till tornerspel och marknader skapas tillfällen att klä ut sig i medeltidskläder. Det är alltså inte bara på maskerader som dessa kläder blir aktuella.

Medeltidskläder

Vad var medeltiden

Medeltiden inträffade från slutet av 400-talet till 1500-talet. Det är en period i Europas historia som ligger mellan antiken och renässansen. Här uppe i Norden räknas dock medeltiden från år 1050 till 1520. Det som kanske allra mest förknippas med denna period är riddare, och ibland kallas också medeltiden för riddartiden. Detta var en tid då kungar, drottningar och riddare förde krig, och man gjorde så kallade korståg till Det heliga landet.

Nu hade kristendomen införts och den räknades som den enda rättmätiga religionen. Under medeltiden var det inte bara kungar och kejsare som kämpade om makten i Europa, utan också den katolska kyrkans påvar. Stora förändringar ägde rum i Europa under de tusen år som medeltiden varade. Nya jordbruksmetoder och redskap infördes och jordbruket blev därmed mycket effektivare. Europas befolkning växte, handeln ökade och stora handelsstäder växte fram.

Nya idéer uppstod inom vetenskap och teknik vilket, bland annat, ledde till att en helt ny världsbild skapades under slutet av perioden. Den historiska period som ofta benämns den mörka medeltiden var alltså inte alls särskilt mörk, utan en period med stor utveckling och det var då grunderna till vårt moderna samhälle skapades.

Medeltidskläder för en personlig stil

Om du beslutar dig för att klä ut dig i medeltidskläder har du stora valmöjligheter. En riddare är väl den mest klassiska bilden av medeltidsmänniskan, men självklart var inte alla människor riddare på den tiden. Det fanns människor i olika samhällsklasser och med olika yrken, precis som det gör idag. Och du bestämmer själv vem du vill vara och vad du har för uppgift. För att kunna gå in i en roll helt och fullt kan det vara kul att läsa på lite om medeltiden innan du väljer din roll.

Då kan du välja de rätta medeltidskläderna och veta att du klär dig tidsenligt och rätt. Vill du göra det enklare för dig skaffar du helt enkelt en komplett maskeraddräkt och träder in i rollen som medeltidsdrottning, prinsessa, riddare eller en helt vanlig medeltidsman- eller kvinna.

Innan du skaffar dina medeltidskläder kan det alltså vara bra att fundera på vilken medeltidsmänniska du vill vara, och hur denna ska se ut. Men, har du svårt att bestämma dig kan du ta hjälp av det stora utbudet av medeltidskläder som du kan hitta här, på nätet. Här finns ett mycket stort antal medeltidsdräkter för maskerader, lajv och andra tillfällen. Titta på vad som erbjuds och låt dig inspireras till din egen maskeradutrustning. Här kommer du säkert att hitta den perfekta medeltidsdräkten för just dig.

Bra utklädningskläder med medeltidstema

Att köpa sina medeltidskläder, och andra maskeradkläder, på nätet är en stor fördel om man vill kunna välja ur ett riktigt stort utbud. Dessa kläder säljs ju inte i dagligvaruhandeln och många har svårt att hitta bra utklädningskläder i närheten av hemmet. På nätet kan man handla oavsett var man bor, och alla har samma stora sortiment att välja ur. När det gäller just medeltidskläder är utbudet ännu större, eftersom det finns sådana kläder både bland maskeradkläder och i webbutiker som specialiserat sig på medeltiden.

Medeltidskläder för barn

Du kan därför hitta både ”vanliga” medeltidsdräkter för maskerader och mer avancerade medeltidskläder för andra tillfällen, som till exempel om du ska besöka Medeltidsveckan på Gotland eller någon medeltida marknad eller annan tillställning med samma tema. Det är ju lite extra kul att titta på ett tornerspel om man är klädd i tidsenliga kläder och kan känna sig som en del av medeltiden.

Din egen personliga medeltidskostym

Men, även om du bara ska vara en medeltida person under några timmar på en maskerad är det givetvis extra roligt om du kan komma i en riktigt fin medeltidsdräkt. Du kan komma som den stolte riddaren som skyddar damerna på festen, men du har också många andra karaktärer att välja på. Du kan köpa en komplett maskeraddräkt som gör dig till en fullfjädrad medeltidsmänniska på några minuter.

Men du kan också välja att köpa separata plagg och sätta ihop din egen personliga medeltidskostymering själv. Det ger dig större möjligheter att skapa en unik gestaltning, men du kan också komplettera en färdig dräkt med olika tillbehör för den personliga touchen.

Recension:

Medeltidskläder
Betygsatt av: Maskeradkalas.se
Betyg: 4.6/5