Meny Stäng

Masker

Köp masker till maskeraden.

Maskerader är ett roligt tillfälle att klä ut sig och förvandlas till någon helt annan för en kväll. Att välja rätt mask är avgörande för att skapa den perfekta karaktären och förstärka ditt maskeradkostym. I den här artikeln kommer vi att utforska olika typer av masker du kan använda till din maskerad och ge dig några tips för att välja den perfekta masken.

Masker för maskerader

Det finns en mängd olika masker att välja mellan för din maskerad. Här är några populära typer:

 • Ögonmasker: Ögonmasker är små och täcker bara dina ögon och en del av din näsa. Dessa masker lägger fokus på ögonen och ger en mystisk och elegant look. De är lätta att bära och finns oftast med band eller elastiska band för att hålla dem på plats.
 • Halvmasker: Halvmasker täcker en större del av ansiktet, vanligtvis från pannan till näsan. Dessa masker ger en mer dramatisk effekt och kan vara försedda med detaljer som glitter, fjädrar eller pärlor. Halvmasker brukar hållas fast med hjälp av ett elastiskt band runt huvudet.
 • Helskäggsmasker: Helskäggsmasker, som namnet antyder, täcker hela ansiktet inklusive skägg och mustasch. Dessa masker ger en fullständig förvandling och kan vara utformade som olika karaktärer eller ansiktsutrtryck. De är oftast försedda med ett elastiskt band runt huvudet eller ett snöre som bindes bakom huvudet.
 • Ansiktsmasker: Ansiktsmasker täcker hela ansiktet och kan vara gjorda av material som trä, plast eller tyg. Dessa masker kan vara handmålade eller ha mönster och detaljer som förstärker din rollfigur. Här hittar du ansiktsmasker för barn.

Köp masker till maskeraden

Köp Masker online

Stort sortiment av olika maskeradmasker

Masker

Tips för att välja den perfekta masken

För att välja rätt mask till din maskerad och komplettera din dräkt, här är några tips att tänka på:

 1. Tema och stil: Ta hänsyn till temat för maskeraden och stilen du vill uppnå. Om maskeraden till exempel är inspirerad av en viss epok, välj en mask som passar in i den tidsperioden eller kulturen.
 2. Komfort: Se till att masken är bekväm att bära under hela kvällen. Tänk på om du kan andas ordentligt och om masken sitter bra på din ansiktsform. Testa gärna olika masker och välj den som känns mest behaglig.
 3. Karaktärsuttryck: Tänk på vilket uttryck du vill ha med din mask. Vissa masker kan ge ett mystiskt eller skrämmande uttryck medan andra kan ge ett glatt och festligt intryck. Välj en mask som förstärker den karaktär eller atmosfär du vill uppnå.
 4. Kvalitet: Investera i en mask av hög kvalitet som kommer att hålla länge. Undvik billiga och sköra masker som lätt går sönder. En väl gjord och hållbar mask kommer inte bara att ge en mer autentisk look utan också vara användbar för framtida maskerader eller evenemang.
 5. Kompletterande tillbehör: Tänk på att komplettera din mask med andra tillbehör på maskeraden som passar din karaktär. Du kan använda pärlor, fjädrar, hattar eller andra dekorativa element för att förstärka din mask och hela din look.

Att välja rätt mask till din maskerad är avgörande för att skapa en imponerande och autentisk look. Genom att välja en mask som passar ditt tema, är bekväm att bära och förstärker din karaktär kan du ta din maskerad till en helt ny nivå. Kom ihåg att experimentera och ha kul med ditt maskval. Ha en fantastisk maskerad!

Populära masker för utklädnad

När det kommer till utklädnader är masker ett fantastiskt sätt att förvandlas till en annan person eller karaktär. Oavsett om det är för en maskeradfest, halloween eller cosplay-evenemang, kan rätt mask verkligen lyfta din utklädnad till nya höjder. I denna artikel kommer vi att utforska några av de mest populära maskerna att bära för utklädnad samt ge dig några idéer för att komplettera din look.

Klassiska masker

Klassiska clown masker.

Vissa masker har stått tidens test och förblir tidlösa favoriter bland utklädnadsentusiaster. Här är några av de mest populära klassiska maskerna:

 • Clownmask: Clownmasker är både roliga och skrämmande. De kan vara färgglada och excentriska eller mörka och skrämmande. Oavsett vilken stil du väljer kan en clownmask verkligen förvandla dig till en helt annan karaktär.
 • Djävulsmask: En djävulsmask ger en skrämmande och mystisk touch till din utklädnad. Dessa masker kännetecknas av klassiska djävulsdrag som spetsiga horn, röda ögon och en ondsint grin.
 • Skelettmask: En skelettmask är ett tidlöst val för halloween och andra skräckrelaterade evenemang. Dessa masker kan vara eleganta och detaljerade eller enklare i designen, men de ger alltid en läskig och dödlig look.
 • Superhjältemasker: Superhjältar är alltid populära inom utklädnadsvärlden. Att bära en mask som representerar din favorit-superhjälte kan vara både coolt och inspirerande. Masker som Batman, Spider-Man eller Wonder Woman gör att du kan kanalisera din inre hjälte.

Coola superhjältemasker

Temabaserade masker

Ibland kan det vara roligt att anpassa din mask efter ett särskilt tema eller karaktär. Här är några temabaserade masker som ofta är populära:

 • Star Wars-masker: Star Wars-franchisen har en stor och hängiven fanbas. Att bära en mask som representerar en ikonisk karaktär som Darth Vader, Stormtrooper eller Yoda kan definitivt ge dig “the force” under en maskeradfest.
 • Marvel- eller DC-masker: Om du är en fan av superhjältar kan du bära en mask som representerar ditt favoritkaraktär från Marvel eller DC Comics. Tänk på masker som Iron Man, Captain America, Joker eller Harley Quinn.
 • Fantasy-masker: Fantasy-världar som medeltiden eller sagor kan vara inspirerande för utklädnader. Masker som drakar, alver eller troll kan ge en magisk touch till din utklädnad.
 • Djurmasker: Att förvandlas till ett djur är alltid roligt. Du kan välja masker som lejon, katt, varg eller elefant för att ta din utklädnad till en harmonisk nivå med naturen.

Djurmasker för att klä ut sig.

Kompletterande tillbehör

För att förstärka din mask och skapa en komplett look, överväg att komplettera din mask med några tillbehör. Här är några idéer:

 • Peruk: En passande peruk kan verkligen förvandla dig och ge dig en ny identitet. Välj en peruk som kompletterar din mask och karaktär perfekt.
 • Smink: Komplettera din mask med lite smink för att förstärka din utklädnad. Använd färgstarkt smink för att skapa mönster eller ge intrycket av utslagna drag.
 • Tillbehör: Tänk på andra tillbehör som kan passa din utklädnad. Det kan vara hattar, handskar, smycken eller vapen som kompletterar din karaktär.

Att välja rätt mask för din utklädnad är nyckeln till att skapa en imponerande och minnesvärd look. Oavsett om du väljer en klassisk mask eller satsar på ett tema eller en karaktär, se till att komplettera din mask med tillbehör som förstärker din karaktär. Glöm inte att ha kul och njuta av din förvandling. Lycka till med din utklädnad!