Meny Stäng

Halloween kostymer

Halloween kostymer. Utklädda till häxor på halloween.

Halloween är för många den absoluta favorithögtiden. Halloween är tiden som innebär att du får klä ut dig till någonting skräckinjagande och visa dig ute utan att bli misstänkt för förargelseväckande beteende. Det är högtiden då du får chansen sätta dina kamraters nerver på prov och kanske skrämma slag på granntanten i porten bredvid. Det enda som sätter gränsen är din egen fantasi, så länge den återfinns inom ramarna för vad som anses vara sunt. Förstås.

Köp Halloween kostymer online

Köp Halloween kostymer

Stort sortiment av Halloween dräkter

Halloween

Marknaden för halloween kostymer och masker är omfattande. Det finns någonting för både vuxna och barn i alla olika varianter. Allt från monster och andra övernaturliga varelser till motbjudande ansikten och öppna sår. Det finns smink som de händiga och kreativa kan använda för att skapa realistiska missformningar och drypande sår. Det finns accessoarer för både barn och vuxna som är alldeles ypperliga för att sätta en helt ny nyans på halloweenfirandet.

Utbudet är med andra ord mycket stort, och det finns någonting för alla. Hur skräckinjagande eller slätstruket du vill att ditt Halloweenfirande ska bli så kommer du att hitta någonting alldeles perfekt för dig.

Zombiedräkter – perfekt till Halloween

Zombiedräkter på Halloween

Någonting som är oerhört populärt i dagens Halloweenfirande är det omfattande zombie-temat. Zombie-eran har vuxit sig oerhört stor på 2000-talet. Och efter ett flertal filmer, serier, TV-spel och litterära verk har vi nu sett två framstående faktorer som har gjort zombie-eran till en av de största underkategorierna till skräckgenrén någonsin. Dels har vi det faktum att en bok som helt ärligt tar upp konsten att överleva en zombie-apokalyps.

Vi lägger ingen värdering i det, utan går raskt vidare till nästa punkt som är en utbildning inom zombiekulturen. Dessa två faktorer gör att när vi idag firar Halloween så är det främst zombiemaskeringar som dyker upp ur mörkrets vråer. Så vi lutar huvudet lite åt vänster och skänker en tanke åt Mustapha Akkad’s ikoniska Halloween-karaktär Michael Myers som får kliva åt sidan till förmån en köttätande, levande död människa.

Dracula och vampyrdräkter

Utklädd till vampyrkung

Naturligtvis finns det en annan ikonisk skräckfigur som kanske inte riktigt faller in i samma skräckinjagande tema, men som ändå delar tronen tillsammans med den köttätande, levande döda människan. Vi talar naturligtvis om det som började med legenden om Dracula och sedan mynnade ut i ett triangeldrama som bländade en hel värld. Vi talar naturligtvis om vampyr-eran.

Utklädd till vampyrdrottning

Kanske platsar den inte i kategorin skräckinjagande – Dracula vänder sig nog i sin gravkammare och Blade vampyrslaktaren går säkert hem och dricker kaffe nu – men vampyren delar ändå tronen tillsammans med en zombie som den allra vanligaste Halloweenvarelsen.

Vad är de vanligaste Halloween kostymerna?

Här är en rangordnad lista av de tio vanligaste Halloween kostymerna:

 1. Häxa – En klassiker på Halloween och populär i alla åldersgrupper. Kostymen kan varieras i en mängd stilar, från skrämmande till stilfull.
 2. Vampyr – En annan typisk Halloween-karaktär, mest känd från Bram Stoker’s “Dracula”. Många väljer att klä ut sig till vampyrer på Halloween tack vare deras mystiska och skrämmande utseende.
 3. Pumpa – Pumpa kostymer är mysiga, charmiga och lättigenkännliga. Ett populärt val för både barn och vuxna.
 4. Spöke – Spökkostymer är enkla att tillverka och tillhandahålla ett lättsamt och traditionellt Halloween-utseende. Ett vit lakan kan räcka!
 5. Skelett – Skelettkostymer är skrämmande och passar perfekt för Halloween. De kan bli väldigt detaljerade och skräckinjagande och kan till och med vara självlysande i mörker!
 6. Zombie – Inspirerade av populärkulturen, erbjuder zombiekostymer en chans att klä upp sig på ett riktigt läskigt sätt. Med rätt makeup blir det en garanterad framgång!
 7. Superhjälte – Både barn och vuxna älskar att klä upp sig till deras favorit superhjältar. Från Spider-Man till Wonder Woman, listan går vidare.
 8. Pirat – Piratkostymer är roliga och ger möjlighet till massor av med-accessoarer som svärd och ögonbindel. De är också populära tack vare filmer som Pirates of the Caribbean.
 9. Varulv – Inspirerade av klassiska skräckfilmer, tar varulvkostymer oss tillbaka till traditionellt halloweenlurar. Med tillägg av syntetisk päls och en imponerande makeup, blir varulvens utseende oemotståndligt skrämmande.
 10. Monster – Monsterkostymer kan vara allt från söta till skrämmande, och det finns nästan oändliga möjligheter för variation och kreativitet. Från Frankenstein till mumier, det finns en monsterkostym för varje smak.

Läs även vår artikel om Vad ska jag klä ut mig till på Halloween?

Utklädd till häxa på halloween.

Häxa på väg till halloween fest.

Hur klär man ut sig till spöke på Halloween?

Att klä ut sig till spöke är en halloween-klassiker och här är en guide för att skapa en enkel spökdräkt hemma med bara några få material.

Det du behöver:

 • Ett vitt lakan
 • En svart markör
 • Sax

Steg-för-steg instruktioner:

 1. Leta reda på ett gammalt vitt lakan. Det behöver inte vara helt rent eller felfritt – lite skavanker kan förbättra spöklikheten!
 2. Ta på dig lakanet och ställ dig framför en spegel. Justera lakanet så att det täcker din kropp, men att du kan se ut genom ett av hålen. Markera var dina ögon är med hjälp av en svart markör.
 3. Ta av dig lakanet och lägg det på en platt yta. Använd saxen för att klippa ut två stora cirkelformade hål där du markerade dina ögon.
 4. Testa spökdräkten genom att sätta på den igen. Se till att du kan se ordentligt genom ögonhålen och att lakanet draperar över kroppen på ett spöklikt sätt. Om det behövs kan du klippa av överflödiga delar av lakanet på botten så att du inte snubblar över det.

Grattis, nu har du en spökdräkt! Att klä ut sig till spöke för Halloween är en tidlös tradition som är både lätt och roligt. Och det bästa av allt? Det kräver bara ett par minuter att göra!

Så klär du ut dig till spöke på Halloween
Resultatet av spökdräkten kan se ut så här.

Förslag på Halloween utklädnad för par

Söker du och din partner inspiration inför Halloween? Att klä ut sig som ett par kan vara riktigt roligt och skapar unika fotoögonblick. Här följer några idéer du kan ta till dig.

Vampyrer

Halloween utklädnad för par - vampyrer

En klassisk Halloween-kostym, ett par vampyrer ger en skräckinjagande och snygg stämning till vilken fest som helst. Använd svarta kläder, bleka dina ansikten, tillsätt några falska tänder och du är redo att gå på jakt!

Mario och Prinsessan Peach

För de som föredrar sötare kostymer, varför inte gå som den välkända duon från Super Mario, Mario och prinsessan Peach? Detta är ett roligt och idealiskt val för spelälskande par.

Bonde och kyckling

Halloween utklädnad för par - bonde och kyckling

För ett lustigt och nyskapande alternativ, varför inte gå som bonde och kyckling? Du kan vara så detaljerad eller så enkel som du vill med dessa dräkter, och de kommer säkert att bjuda på några skratt.

Spöke och spökjägare

Ett annat klassiskt Halloween-utseende som verkligen passar temat är spöke och spökjägare. Den ena personen kan klä ut sig till ett klassiskt, vit lakan-spöke, medan den andra bär en Ghostbusters-jumpsuit med alla de nödvändiga spökjägarverktygen.

Adam och Eva

Om du och din partner känner er lite djärva, kan ni överväga att klä ut er till Adam och Eva. Använd några falska blad för att skapa de klassiska “kostymerna” och kanske lägga till några ormar som rekvisita i sann biblisk anda.

Oavsett vilken outfit du och din partner väljer, kom ihåg att det viktigaste är att ha roligt. Lycka till med din Halloween-planering!

Halloween kostymer - häxor