Meny Stäng

Fantasifulla dräkter till påsk

Utklädda till påsk

Firandet av påsken innebär ofta en rad traditioner för både stora och små, med allt från äggjakt till chokladägg och, inte minst, roliga påskklädslar. Med lite kreativitet och vardagsobjekt kan du förvandla dig till olika påskkaraktärer utan att spendera en förmögenhet. Denna guide kommer fungera som en inspirationskälla för att skapa fantasifulla påskdräkter med det du redan har hemma.

Påskhöna

Utklädda till påskhönor
En enkel och klassisk idé för en hemmagjord påskdräkt är att klä ut sig till en påskhöna. Allt du behöver är ett set med vita kläder, några färgglada fjädrar och lim. Använd limmet för att fästa fjädrarna på ditt vita klädesplagg och använd ett matchande hårband för att skapa hönshuvud. Om du vill, kan du också gjuta en näbb av papper och limma den på hårbandet.

Ägg

En av de mest ikoniska symbolerna för påsk är ägget. Om du har en vit T-shirt och några färgglada tygstycken hemma, kan du enkelt skapa en äggdräkt. Klipp ut en stor cirkel av tyget och använd textillim för att fästa det i mitten av din T-shirt. Klä sedan på dig vita byxor för att representera äggskalen, och din påskkostym är klar!

Använd äggskal för att skapa en fantasifull dräkt.

Regnbågsägg

Utklädda till regnbågsägg
För att ta din äggdräkt till nästa nivå kan du göra ett regnbågsägg. Klippa ut stora rundlar av flera olika färger tyg och limma fast dem på din tröja så att de bildar en regnbågseffekt. Kombinera outfiten med matchande smink för att bli en flygande start på påsktåget.

Kanin

Utklädda till påskharar
En annan påskkaraktär som du enkelt kan klä ut dig till med det du har hemma är en påskhare. Använd ett par ljusa kläder och lägg till några hemmagjorda kaninöron för att förvandlas till den här söta karaktären. Du kan skapa kaninörat med hjälp av ett diadem och lite vit och rosa filt.

Påskhare med morot

För att förbättra upp din påskharekostym kan du också inkludera en morot till din dräkt. Kanske har du en morotsformad kudde hemma eller du kan skapa en utav papier-mâché.

Påskakärring

Påskakärringar - utklädda till påsk

En annan populär påskkostym i Sverige är en påskkärring. Här kommer övriga kläder och accessoarer in i bilden. De traditionella attributen inkluderar en färgglad schal, en kvast och målade kinder. En kaffepanna eller korg full av påskliljor eller färgade fjädrar kan vara fina detaljer att lägga till.

Påskkärring är populärt att klä ut sig till

Två påskakärringar

Två utklädda påskakärringar

Påsk är alltid ett utmärkt tillfälle att ha lite extra roligt och prova på något nytt. Med dessa idéer kan du enkelt skapa en minnesvärd och kreativ påskdräkt som garanterat kommer att göra ett intryck! Ha en härlig påsk och njut av din egna skapande process.

Fler förslag

Påskaharar med äggkartonger på dräkterna

Kreativa påskdräkter: Klä ut dig med äggkartonger

Äggkartonger är ofta något vi alla har till hands, särskilt kring påsktiden. Istället för att kasta dem, varför inte sätta igång kreativiteten och använda dem till att skapa unika och fantasifulla påskdräkter? Här är en guide om hur du använder återvunna äggkartonger som ett billigt och miljövänligt sätt att klä ut dig till påsk.

Klä ut dig med äggkartonger

Påskparad

Om du söker efter en kreativ och unik påskdräkt, varför inte skapa en hel påskparad? Skär ut halvcirkelformade bitar från äggkartongens äggkoppar och måla dem i glada färger för att skapa en rad olika påskmotiv, som påskägg, kaniner, och kycklingar. Sätt ihop dessa färgglada bitar med snöre eller bånd för att skapa dina egna personliga påskhalsband, armband, och hattdekorationer.

Påskäggmönster

Ett annat sätt att använda äggkartonger för din påskdräkt är att skapa påskägg-designs. Skär ut äggkopparna från kartongen och använd dem som en grund för att göra din egen design på ett vitt klädesplagg. Rita runt äggkoppen med en blyertspenna och fyll sedan cirkeln med färg eller dekorationer för att skapa ditt unika påskägg.

3D Påskägg

För en mer tredimensionell effekt, kan du också klippa ut och dekorera äggformade bitar från äggkartongen och sy eller limma dem på dina kläder. Måla dem i olika färger och mönster för att skapa en unik och kreativ påskdräkt.

Kaninörat

Riktigt kul påskparty
Använd äggkartongens lock för att göra hemmagjorda kaninöron till din påskdräkt. Klipp ut två långa, stora former för öron och limma dem på ett hårband eller en hatt. Du kan färglägga dem, fästa fjädrar eller glitter, eller bara lämna dem som de är för en minimalistisk look.

Påskbuketten

För en mer elegant approach, skapa en påskbukett att bära på huvudet, kinden eller byxlinningen. Skär ut äggkopparnas olika delar och färglägga dem för att likna blommor. Koppla samman dessa med gröna pappersstrån för att skapa en bukett.

Inom påskens anda, dessa dräkter inte bara roliga att skapa, men de är också miljövänliga och kostnadseffektiva. Använda äggkartonger för att skapa din egen unika påskdräkt är ett roligt och kreativt sätt att fira påsken detta år.