Discobelysning

Det är kul att ställa till fest och bjuda in sina vänner. Ännu roligare blir det om man kan bjuda på riktig feststämning redan från början med hjälp av rätt Discobelysning. Det är klart att det kan bli en livad fest även i ditt vardagsrum, eller vilken lokal som helst, men om du pimpar lokalen lite extra ger det garanterat en högre stämning. Det där vet vi ju. Det är just därför vi pyntar med ballonger och serpentiner när det dukas upp till barnkalas, och med kulörta lyktor och roliga hattar till kräftskivan. Det blir lite festligare och dekorationerna blir också ett naturligt samtalsämne som får igång samtal som inkluderar alla.

Köp Discobelysning online

Discoljus
Discobelysning
 • Discobelysning
 • Bra discobelysning med en laserprojektor där ljusstrålarna rör sig efter musiken med hjälp av en inbyggd mikrofon.
 • Beställ online:
Discobollar
Discobollar
 • Discobollar/spegelbollar
 • En klassisk discokula för takmontering med spegelmotor för att få den att rotera. Finns även pin spot-lampor för belysning av spegelbollen.
 • Beställ online:
Rökmaskin
Rökmaskin
 • Rökmaskiner
 • En rökmaskin är ett måste för det seriösa discot. Funkar även bra att använda för magiker eller inbitna hårdrockare!
 • Beställ online:

Ljussättning har alltid en stor betydelse för stämningen i ett rum, det vet alla som är intresserade av inredning. En liten bordslampa här, eller en ljusslinga där, mer behövs inte för att ändra atmosfären i rummet totalt. Och vad är då lämpligare än att satsa lite extra på belysningen om du ska ha fest. För en riktigt festlig stämning rekommenderar vi discobelysning. Med en discolampa eller en spegelboll kan du fixa en fantastisk feststämning i vilken lokal som helst.

Skaffa den rätta belysningen

Det spelar ingen roll om ni samlas i en liten etta eller om du hyr en stor samlingslokal. Med den rätta belysningen blir det både proffsigt och mysigt på samma gång. Och discobelysning är ju inte vilken belysning som helst. På discot är det inte ett fast sken, utan oavsett vilken typ av belysning du väljer får du ett spännande ljusspel som höjer stämningen till skyarna. Den där typiska spegelbollen, eller discokulan som den också kallas, är kanske det som de flesta tänker på när man talar om disco.

Bra Discobelysning till discot

Åtminstone alla ni som hängde på disco på 70– och 80-talet. För er som är yngre är en discolampa kanske mer en lampa som kastar ljuskäglor i olika färger ut över dansgolvet. Och vilken typ av discobelysning du föredrar spelar egentligen ingen roll. Du kan skaffa precis den belysning du vill och du kommer garanterat att få en grym effekt till ditt party.

Olika typer av discobelysning

Discobelysning är alltså inte bara den där snurrande discokulan som under så många årtionden fått stå som symbol för glittrande festljus. Det finns många kategorier av belysning för festliga tillfällen. För även om vi kallar det för discobelysning är detta belysning som lämpar sig för alla typer av fester där man vill ha något extra för att höja stämningen. För enkelhets skull delar vi in dessa olika former av belysningar i följande kategorier:

 • Laserlampor
 • LED-belysning
 • Ropelight
 • Spegelbollar
 • Strobbar
 • UV-lampor

Laserlampor ger häftiga effekter i rummet. De lyser upp dansgolvet och ger olika mönster och rummet förvandlas genast till ett riktigt häftigt disco. Det finns olika typer av laserbelysning, men i princip handlar det om armaturer som har inbyggda laserstrålar som rör sig. Maskinen, som är en typ av projektor kan monteras i taket eller ställas på ett bord. Ljusstrålarna är nästan alltid olikfärgade och rör sig så att ett mönster bildas. På e mer avancerade maskinerna kan man få ljuset att röra sig efter musiken vilket förstås är extra grymt om man vill skapa en discoliknande atmosfär. Det kan vara bra att välja en lasermaskin där det går att reglera hastigheten på strålarna, så att du inte riskerar att någon av gästerna blir åksjuk.

Roterande lampor i olika färger

LED-belysning är kanske den mest flexibla av kategorierna. Här finns allt från roterande lampor i olika färger och färgskiftande ballonger till lysande bartavlor och ljusslingor med olika effekter. Om du vill skapa en riktig barkänsla på festen är en bartavla ett måste. I denna kategori finns både blinkande tavlor och tavlor som lyser med fast sken. Du kan välja mellan olika texter, och även om du inte har en speciell barhörna kan det vara kul med en lysande tavla som hälsar gästerna välkommen. De snurrande discolamporna som du kan ställa på bordet eller i fönstret bidrar med festlig stämning både till partyt och barnkalaset.

Lamporna finns i olika färger, och du kan reglera hastigheten allt efter tillfälle. Vill du ha en lugn stämning frampå kvällen skruvar du ner farten på lamporna, och om du tvärtom vill få fart på festen låter du lamporna snurra fortare. Det finns också häftiga ledlampor som skiftar i färg, och LED-tekniken gör det till och med möjligt att skaffa ”vanliga” glödlampor, som kan användas i dina vanliga armaturer, och som skiftar färg. Detta kan de göra genom att lampan består av ett antal olikfärgade små ledlampor innanför det glödlampsliknande skalet. Men det finns också lampor i form av, exempelvis, ballonger som skiftar färg och garanterat gör stor succé på vartenda barnkalas.

Ropelight är en form av ljusslinga som ser ut som ett rep, eller en slang. Ibland kallas den också ljusslang. Ropelight finns i många olika färger och de kan användas både inomhus och utomhus. Dessa är inte bara värdefulla till discot eller partyt utan är också mycket populära som juldekorationer.

Spegelbollar

Spegelbollar är, som redan nämnts, kanske den typ av belysning som mest förknippas med disco. De flesta vet hur en spegelboll, eller en discokula ser ut. Men, idag finns det flera olika varianter, med och utan ljus. Den klassiska discokulan har inte inbyggd belysning, utan istället använder man en speciell lampa för att belysa den och få de små spegelmosaikbitarna att lysa i olika färger. Till discokulan kan man också köpa en spegelmotor om man vill få den att rotera.

Spegelbollar

Det finns startpaket där man kan köpa kulan, motor och belysning tillsammans för att få den där riktiga discokänslan. Men, idag finns också discokulor med inbyggd belysning i form av små LED-lampor. Det finns också kulor med olikfärgade speglar vilket gör att man kan få en häftig effekt även när man belyser den med en helt vanlig spotlight.

Strobbar och UV-lampor

Strobbar och UV-lampor är andra hjälpmedel om man vill skapa speciella effekter på festen. Med ett blinkande stroboskop kan man skapa en magisk fryseffekt som gör att det känns som om tiden stannar upp. UV-lampor, eller UV-kanoner, kan få vissa färger att lysa i mörkret och ger förstås en alldeles speciell stämning.