Batman dräkt

Klä ut till dig till Batman och bekämpa brottsligheten i Gotham City. Här finner du Batman kläder, både dräkter och Batman masker. Kanske har du en vän som vill klä ut sig till Catwoman, Robin eller någon av ärkeskurkarna Jokern och Bane?

Batman, är i Sverige även känd under namnet Läderlappen. Han är en seriehjälte som skapades år 1939 av den kände serietecknaren Bob Kane.

Köp Batman dräkter online

Batman
Batmandräkt herr
  • Batman dräkter
  • Batman dräkter i olika storlekar och utförande. Klä ut dig till Gothams beskyddare: Läderlappen.
  • Beställ online:
Batgirl
Batgirl kostym
  • Batgirl maskeraddräkt
  • Bli superhjälten Batgirl i denna snygga maskeraddräkt. Ge skurkarna en match på maskeraden.
  • Beställ online:
Barndräkt
Batmandräkt barn
  • Batman kostym för barn
  • Superhjälten Batman i barnformat. En cool förklädnad till maskeradfesten eller halloween.
  • Beställ online:

Detta är Batman

Batman är en vanlig människa, helt utan superkrafter. Hans riktiga namn är Bruce Wayne, är en miljardär bosatt i den fiktiva staden Gotham City. När Bruce är liten ser han sina föräldrar bli rånade och mördade av en rånare och han svär på att hämnas deras död och bekämpa brott i Gotham City.

Efter många år av hård mental och fysisk träning, återvänder Bruce Wayne till sin hemstad och maskerar sig som en mänsklig fladdermus – Batman.

Batman dräkt

Medhjälparen Robin

Han inreder en hemlig bas under sin herrgård (Wayne Manor), sin bas får namet BatCave. Till sin hjälp i brottsbekämpning tar han snart hjälp av en föräldralös pojke, Richard ‘Dick’ Grayson, som får hjältenamnet Robin.

Har du funderat på hur du vill klä dig till maskeraden? Är du kanske en av oss som älskar maskerader och kostymfester, men som har lite svårt att hitta på något riktigt bra och spännande att klä ut sig till?  I så fall ska du veta att vi är många och du är i gott sällskap. Visst finns det många som tycks ha hur många idéer som helst när det gäller förklädnader. Såna som kan lägga idéerna på hög, och har massor av idéer att plocka för kommande utklädningstillfälle. De som inte ser ut att behöva anstränga sig alls för att hitta på bra maskeraddräkter. Men vi är också många som ofta har stora problem att komma på vem eller vad vi vill föreställa.

Det blir ofta lite enklare om det finns ett givet tema till festen. Då vet man åtminstone inom vilken kategori man ska leta och hur man ska tänka när man letar efter någon eller något att gestalta. Det finns massor av teman som ger stora möjligheter till varierade och kreativa kostymeringar. Många teman är ganska allmänna och fungerar för de flesta fester oavsett vem som anordnar den och vilka gästerna är.

Superhjältar vs Superskurkar

Teman som filmer, länder, tidsepoker eller superhjältar till exempel. Superhjältar är alltid ett populärt tema eftersom de flesta känner till och imponeras av dessa fantastiska hjältar. De flesta har nog också sin favorit, vilket förstås gör det extra lätt att välja. Och i detta sammanhang går ju ofta hjältar och skurkar också hand i hand vilket öppnar upp för ännu mer kreativitet.

Batgirl

Många superhjältar och skurkar verkar vara män, så om du är man eller vill gå klädd som man har du många hjältar att välja mellan. Det finns förstås också en och annan kvinnlig superhjälte, och det finns ett gäng kvinnor runt omkring de manliga superhjältarna. Så om du är kvinna, och vill komma som kvinna, har du att välja på om temat är superhjältar.

Men vare sig du är kvinna eller man, vuxen eller barn, kan du givetvis klä ut dig till din absoluta superhjälte. Och det skulle inte förvåna oss allt om denna hjälte heter Batman. För Batman kan nog nästan sägas vara superhjältarnas superhjälte, creme de la creme helt enkelt.

Även känd som Läderlappen

För många behöver nog inte Batman någon presentation alls, men för den som händelsevis inte är så bekant med denna superhjälte kan vi berätta att detta är en superhjälte som funnits med i seriernas värld ända sedan 1939. Från början hette han Läderlappen här i Sverige, men numera använder vi hans namn på originalspråket, Batman. Batman är skapad av tecknaren Bob Kane och manusförfattaren Bill Finger.

Som så många andra superhjältar är Batman egentligen en ”vanlig” människa, utan superkrafter. Han heter Bruce Wayne, och efter att hans föräldrar blivit mördade av en rånare beslutar han sig för att ägna sitt liv åt att bekämpa brottsligheten i hemstaden Gotham City. Bruce Wayne som är en mycket rik man, inreder en grotta under sitt hem, den stora herrgårdsliknande byggnaden Wayne Manor, belägen en bit utanför staden.

Batcave och Gotham City

Grottan får namnet Batcave och fungerar som hemlig bas för Batmans brottsbekämpning. Från början har Bruce familjens betjänt, Alfred Pennyworh, till sin hjälp. Alfred har funnits i familjens tjänst sedan innan Bruce föddes och han blir Bruces högra hand i kampen mot brottsligheten. Lite senare tar Bruce hand om en liten föräldralös pojke, som han gör till sin medhjälpare under namnet Robin (som betyder rödhake).

Batman är alltså en vanlig människa och har inga övernaturliga krafter. Men han har en lång rad speciella förmågor som hjälper honom i hans kamp. Han har ett genialiskt intellekt, och hans IQ uppskattas till 192. Han är en mycket skicklig detektiv, strateg, vetenskapsman, taktiker och befälhavare. Han är en mästerlig akrobat, fäktare och skytt. Han är en mästare i smygteknik, på förklädnader och mycket skicklig på teknik.

Han är starksinnad och har visat sig kunna stå emot alla försök till tankekontroll. Hans fysiska kondition är i toppform och han har bemästrat ett mycket stort antal kampsporter. Dessutom är han en skicklig datahacker samt har ett fotografiskt minne.

Batmans specialvapen

Han har ett stort antal vapen, men vägrar att använda eldvapen. Han vill inte döda människor, utan väljer hellre att skona sina fiender. Han har en pistol med lugnande medel, elchockvapen, ultraljudsanläggning som attraherar fladdermöss och många andra specialvapen. Men, han vägrar som sagt att använda vapen som dödar människor.

Batman bär en grå och/ eller svart dräkt med slängkappa som påminner om fladdermusens vingar. Han har också en speciell, svart, mask med de karakteristiska små fladdermusen öronen uppe på huvudet.

Grå batmandräkt

Om du vill gå på maskerad som en superhjälte av rang rekommenderar vi att du skaffar en Batmandräkt. Och även om Batman alltid bär en svart och grå dräkt finns det många olika varianter av den.

Det är ju alltid spännande att klä ut sig till superhjälte. Med sina superkrafter eller speciella förmågor kan de fixa nästan vad som helst. Och alla älskar ju en superhjälte, så att komma som Batman bäddar för succé.

Köp en komplett dräkt som snabbt och smidigt förvandlar dig till Batman

Utbudet av maskeradkläder är, som sagt, mycket stort här på nätet. Det gäller maskeraddräkter ur alla kategorier, men inte minst inom kategorin superhjältar. Här kan du välja bland dräkter för alla tänkbara karaktärer, onda som goda, kvinnor som män. Du kan också välja om du ska köpa en komplett dräkt som snabbt och smidigt förvandlar dig till Batman, eller någon annan superhjälte, eller om du ska köpa separata plagg och accessoarer för att sätta ihop din egen unika superhjältedräkt.

Det enklaste är förstås att skaffa en komplett Batmandräkt som förvandlar dig till den mest älskade hjälten av alla, utan att du behöver anstränga dig särskilt mycket. Och om du vill ha en unik och personlig kostymering kan du sedan komplettera med tillbehör, accessoarer och smink och på så sätt skapa din egen Batmankaraktär. Dessa saker kan du oftast hitta där du köper din dräkt. Att handla maskeradkläder och tillbehör online är enkelt och smidigt, och du får en bra överblick över sortimentet så att du lätt kan komplettera din dräkt med de accessoarer du vill.