Batman dräkt

Klä ut till dig till Batman och bekämpa brottsligheten i Gotham City. Här finner du Batman kläder, både dräkter och Batman masker. Kanske har du en vän som vill klä ut sig till Catwoman, Robin eller någon av ärkeskurkarna Jokern och Bane?

Batman, är i Sverige även känd under namnet Läderlappen. Han är en seriehjälte som skapades år 1939 av den kände serietecknaren Bob Kane.

Detta är Batman

Batman är en vanlig människa, helt utan superkrafter. Hans riktiga namn är Bruce Wayne, är en miljardär bosatt i den fiktiva staden Gotham City. När Bruce är liten ser han sina föräldrar bli rånade och mördade av en rånare och han svär på att hämnas deras död och bekämpa brott i Gotham City.

Efter många år av hård mental och fysisk träning, återvänder Bruce Wayne till sin hemstad och maskerar sig som en mänsklig fladdermus – Batman.

Han inreder en hemlig bas under sin herrgård (Wayne Manor), sin bas får namet BatCave. Till sin hjälp i brottsbekämpning tar han snart hjälp av en föräldralös pojke, Richard ‘Dick’ Grayson, som får hjältenamnet Robin.