Meny Stäng

Träningskläder 80 tal med pannband i neonfärgade tyger

80 tals träningskläder i neonfärger med pannband och svettband i 80 tals outfit

På 80-talet föddes konceptet med gymmet som en social samlingspunkt. Det var en tid då träning började bli en större del av människors vardagsliv. För första gången hälsade folk på varandra i tights, och ingen tittade två gånger. Om du var någon på 80-talet behövde du inte bara vara i form, men du behövde också se bra ut medan du gjorde det. Och ingenting sa “Jag är fit och fabulous” som ett neonglittrande pannband.

Det lätt igenkännbara pannbandet

Pannbandet var ett viktigt accessoar för träning under 80-talet. Från Jane Fonda till Richard Simmons, fitness-guruer överallt omfamnade denna trend. Pannbandet, vanligtvis gjorda i neonfärgade tyger, hade en praktisk funktion att hålla svetten borta från ansiktet och håret på plats under intensiva träningspass. Dessutom förhöjde det träningsmodet genom att ge en pop av färg och individuell flair till träningsklädseln.

Köp 80 tals träningskläder

Träningskläder 80-tal

80-tals träningskläder för dam & herr

  • Klä ut dig i en träningskläder från 80-talet

  •  Ger dig en autentisk 80-talslook

  • Finns även passande accessoarer

  • Stort sortiment av pastellfärgade träningskläder

Maskeradtips

Varför neon?

På 80-talet behandlades träningskläder som varje annat mode. Liksom alla andra modetrender, reflekterade träningsmodet under 80-talet tidens kulturella uttryck och värderingar. Neon var 80-tals klädernas signaturfärg. Från kläder till smycken till smink, neon var överallt. Neonframtoningen, populär tack vare dess starka, slående färger, gav träningskläder extra oomph och gjorde sportkläder till mer än bara funktionalitet – de fick också vara roliga, mexande och uttrycksfulla.

Leggings och tights

Två av de mest ikoniska kläderna från träningsmodet under 80-talet var utan tvekan leggings och tights. Dessa åtsittande plagg framhävde och firade kroppens form på ett helt nytt sätt. De var inte bara smickrande, utan fungerade också som ett tecken på kvinnlig befrielse och självsäkerhet. Denna förändring i träningskläder påverkade inte bara hur kvinnor såg sig själva utan också hur de uppfattades i samhället.

Förändringen längst linjen

Tidstypisk 80-tals tränings outfit.

Till skillnad från tidigare decennier när män dominerade gymmet, var 80-talets träningskläder mycket inkluderande. För både män och kvinnor var träning mer än bara ett sätt att hålla sig i form. Det blev en livsstil. Många kvinnor började omfamna sin fysiska kraft, och i linje med detta blev kläderna designade för att passa en mer aktiv livsstil, samtidigt som de också förbättrade kvinnors självförtroende.

Återinförs idag?

Idag kan vi se att trenden från 80-talets träningskläder återkommer. Låt oss vara ärliga, det ses fortfarande som lite av en nostalgitrend, men det fungerar. Träningskläderna från 80-talet var fulla av kul och temperament, och vem vill inte ha det när de svettas ut i gymmet?

Mode förändras ständig men en sak är klar: vi älskar 80-talets mod. Så om du vill ha något roligt, färgglatt och ikoniskt för din nästa träningspass, varför inte testa ett pannband? Kanske i neon-gult eller elektrisk blå? Du kanske bara hittar det lilla extra du behöver för att hålla dig motiverad under dina träningsrutiner. Inte nog med det, du skulle också betala en hyllning till det 80-talets ikoniska träningsmode.