Meny Stäng

Miami Vice kläder

Miami Vice kläder, 80-tals outfit.

Är du en fan av den populära 80-talets TV-serien ‘Miami Vice’? Är du sugen på att omskapa den ikoniska stil och atmosfär som gjorde serien till en hit? Då är denna guide just för dig. Här går vi igenom hur du kan klä ut dig i klassisk ‘Miami Vice’-stil för att antingen väcka fram nostalgiska känslor eller helt enkelt uppskatta det estetiska uttrycket från denna tidsepok.

Att förstå ‘Miami Vice’-stilen

För att börja klä ut sig i ‘Miami Vice’-stil, börjar vi med att förstå klädstilen från serien. Mode i ‘Miami Vice’ var inte bara kläder – det var en integrerad del av seriens kulturella influens och bidrog till seriens ikoniska status. Formell klädsel, pastellfärger, loafers utan sockor, designer-solglasögon och och skäggstubb skapade en unik och minnesvärd stilkombination.

80-tal Miami Vice

80-tals kläder för herrar

Maskeradtips

Sonny Crockett – Den coola kriminalpolisen

Att se ut som Sonny Crockett

Sonny Crockett, spelad av Don Johnson, hade en specifikt ikonisk stil. Hans ofta bästa sätt att återuppväcka denna karaktär är att bära vita eller ljusa pastellfärgade linneskjortor uppknäppta några knappar, vida linnebyxor och loafers utan sockor. Ett par Ray-Ban Wayfarer solglasögon är att föredra för att fullända looken. Glöm inte det ostyriga “Don Johnson” stubbet att komplettera din utklädnad.

Coola på 80-talet

Så beter du dig som Sonny Crockett

Sonny Crockett är känd för sitt coola, orörda, men samtidigt intensiva beteende. Att gestalta hans karaktär innebär att du ska ha en allvarlig men charmig attityd, med behållen coolhet även i stressade situationer.

Klä ut dig som i Miami Vice på 80-talet

Rico Tubbs – Den stiliga partnern

Att se ut som Rico Tubbs

Rico Tubbs, spelad av Philip Michael Thomas, var också en stilikon i ‘Miami Vice’. Hans stil var lite mer polerad och sofistikerad än Crocketts. Klä dig i färgglada kostymer (helst i pastell), en välmatchande slips, och loafers med utan sockar. Tubbs var också känd för sin ständigt välputsade hår – så se till att ditt hår är i toppform!

Så beter du dig som Rico Tubbs

För att kanalisera Tubbs äkta personlighet, bör du agera självförtroende, charmigt men med ett element av mystik. Var modig, men inte övermodig, och alltid klar att backa upp din partner.

Att klä ut sig för ett ‘Miami Vice’ tema är inte bara en rolig idé för en fest, det är också ett sätt att hylla denna ikoniska 80-talets tv-show. Glöm inte att lägga till det lilla extra som skapar rätt atmosfär, som till exempel att spela Jan Hammer’s ikoniska temamusik i bakgrunden. Lycka till!

Färgglada Miami Vice kläder

Vad hette karaktärerna i Miami Vice?

De huvudsakliga karaktärerna i TV-serien “Miami Vice” var kriminalpoliserna James “Sonny” Crockett och Ricardo “Rico” Tubbs.

Miami Vice kläder med axelvaddar

Var jobbade Tubbs?

Rico Tubbs arbetade vid Miami-Dade Police Department’s Organized Crime Bureau Vice under täckmantel.

Se ut som Crockett och Tubbs

Vem spelade polisen Sonny Crockett?

Skådespelaren Don Johnson spelade karaktären Sonny Crockett i “Miami Vice”.

Utklädda poliser i Miami

Kolla även in vår sida om 80-tals kläder samt 80-tals kläder för herrar.