Meny Stäng

Discoklänning 70 tal

70 tals discoklänning perfekt för utklädnad i 70 tals tema fest maskerad.

Discoklänningen på 70-talet: Glimmande kvällsmode och tidsenlig inspiration för dagens fester och maskerader
Under 1970-talet skedde en dramatisk förändring inom mode och kvinnors kläder, och ingenstans var denna förändring mer synlig än på discogolvet. Discoklänningen blev snabbt ett ikoniskt plagg, berömd för dess glittrande paljetter och utsmyckningar. Följ med oss för en återblick på discoklänningen på 70-talet och få inspirerande tips om hur du bär denna trend i dagens fester och maskerader!

Belysning av 70-talets Discoklänning

1970-talets discoklänning var ett mäktigt modetillkännagivande. Många klänningar var karakteristiskt klädda i skimrande paljetter, glittrande pärlor eller strålande paljetter, skapade för att fånga ljuset från discokulor.

Köp 70 tals Discoklänning

Köp 70-tals discoklänningar

Stort sortiment för maskerad

70-talet

Glimmande paljetter och pärlor

En stor del av 70-talets discomode var användningen av skimrande paljetter och glänsande pärlor. Discoklänningar var ofta fulla av dessa dekorationer, designade för att gnista och lysa upp under discolamporna. Stilen var opulent, lyxig och definitivt till för att dra till sig uppmärksamheten på dansgolvet.

Formande klänningar

70 tals Discoklänningar
En annan gemensam egenskap för 70-talets discoklänningar var deras bantade silhuetter. Formande klänningar var populära, ofta med monterad överkropp och utsvängda kjolar för att accentuera kvinnans figur. Många klänningar slutade också över knäna, vilket gav kvinnor friheten att dansa hela natten lång.

70-talets Discoklänning i dagens garderob

Trots att det är över fyrtio år sedan 70-talets disco-era, är det idag fortfarande en stor inspirationskälla för dagens mode. Faktum är att klänningar inspirerade av denna tidsepok fortfarande är populära vid fester, maskerader och till och med i vardagen.

Maskerader och temafester

70 talet vid maskerader eller temafester
Vid maskerader eller temafester är det allt mer populärt att klä ut sig i kläder inspirerade av tidigare tidsepoker. 70-talets discoklänning är ett populärt val för både dess flashiga utseende och roliga känsla. En glittrande klänning är perfekt för en disco-tema fest, parat med höga platåskor och stora smycken för att komplettera looken.

Inspiration till moderna klänningar

1970-talets discoklänning var ett mäktigt modetillkännagivande.
När det kommer till moderna klänningar, har 70-talets discoklänning varit en stor inspirationskälla, speciellt vid mer festliga tillställningar. Klänningar med paljetter, pärlor och gnistrande utsmyckningar ses ofta på röda mattan och på dansgolv världen över.

En av de bästa aspekterna av 70-talets discoklänningar är friheten de ger. Oavsett om du klär dig för en maskerad eller letar efter inspiration till din egen garderob, kommer den här trenden att tillåta dig att uttrycka dig och skina. Och kom ihåg, i en discoklänning bör du alltid vara redo att dansa hela natten!

Så dansar du disco som på 70-talet

70-talets discomode var användningen av skimrande paljetter

En av de mest ikoniska dansstilarna är 70-talets fantastiska disco. Färgstarka kläder, funkade rytmer och inspirerade dansrörelser definierade en hela generation och skapade en guldera inom musiken och dansen. Så hur dansar man disco som på 70-talet? Här dyker vi djupt in i de glittrande discokulorna, de levande dansstegen och själva själen i disko för att upptäcka det.

Historien bakom disco

Discomusiken inkluderade dansanta melodier som dominerade klubbscenen på 70-talet. Ursprungligen var det en rymning från sociala och politiska problem av dagen. Så mycket mer än bara en musikstil, disco var också en subkultur och en social rörelse. Minoriteter och marginaliserade grupper stod särskilt vid roten till discorörelsen och gav en plats på dansgolvet för alla, oavsett kön, sexuell orientering eller etnicitet.

Stilen och tekniken

I en discoklänning bör du alltid vara redo att dansa hela natten

Grundsteg

Disco dansstegen var livliga och uttrycksfulla, varje dansare var fri att uttrycka sin egen personlighet på dansgolvet. Det fanns dock några grundsteg som var allmänt använda. Ett mycket populärt steg var “The Hustle”, en dans som utfördes först solo men utvecklades senare till en partnerdans. Grundsteget innehåller ett fyrtaktigt mönster av två snabba steg följt av ett långsammare steg.

Arm- och kroppsrörelser

Din överkropp och armar spelade en lika viktig roll i disko som dina fötter. Discodansare använde ofta dramatiska armrörelser, som att peka ut armen och handen uppåt och skytte i olika riktningar. Kroppen drejs ofta i enlighet med dessa rörelser, vilket ger en dynamisk och energifull diskansuttryck.

Kläder och accessoarer

Färdigheten i din discodans kommer inte att vara komplett utan rätt kläder och accessoarer. Män bar ofta skjortor med stora krage, bell-bottom byxor och platåskor. Kvinnor kunde dansa i allt från skinande jumpsuits till cocktailklänningar, ofta kompletterade med höga platåskor. Glitter, paljetter och ljusa färger var alla vanliga element i discokläder.

Lär dig att dansa disco

Disco klänning för att dra till sig uppmärksamheten på dansgolvet.

Lär dig grunderna

Det första steget för att dansa disco som på 70-talet är att förstå och behärska grundstegen. Se på onlinekurs, använd tränings-DVD-skivor eller hitta en lokal dansskola som erbjuder discodanslektioner. Praktisera stegen om och om igen tills du är bekväm med dem och kan röra dig naturligt.

Uttryck din egen stil

Även med grundstegen i åtanke bör du inte vara rädd för att uttrycka dig själv och svänga fritt på dansgolvet. Discodans handlar lika mycket om personlig expressivitet som om teknik. Skapa din egen stil, prova nya rörelser och gör varje dans till din egen.

Lyssna på discomusik

70 talet - Glimmande kvällsmode och tidsenlig inspiration

En stor del av att dansa disco är att känna musiken. Lyssna på klassisk discomusik och lär dig att känna rytmen. Varje låt har sin egen beat och melodi, och får dig att känna och reagera på olika sätt. Hitta de låtar du älskar och lär dig att dansa efter dem.

Du är redo för att dansa disco

Nu när du har en solid förståelse för disko, dess historia och teknik, är det dags att ta på dig dina dansskor och klä upp dig i din bästa discodräkt. Kom ihåg att ha kul, röra dig fritt och dansa som om ingen tittar. Disco handlar om att uttrycka dig själv, ha kul och framför allt, låta musiken flyga dig till en tid där allt var möjligt på dansgolvet. Lycka till!

70-talets discoklänningar för maskerad

Kolla även in våra sidor om 70 tals kläder och 70 tals kläder för dam.