Meny Stäng

70 tals kläder för dam

70 tals kläder dam. Tidstypiska 70 tals jumpsuit i vackra mönster.

1970-talet är ett decennium av modehistoria som är känt för sin ikoniska stil. 1970-talet var en tid för experimentell design, färgglada uttryck och ett utbrott av moderevolutioner. Denna artikel riktar fokus mot att utforska 70-talsmodet för kvinnor, den stil och de kläder som definierade decenniet.

Revolution av kvinnomodet

Under 1970-talet märkte världen av en tydlig förändring i kvinnomodet. Många kvinnor bröt sig loss från de traditionella normerna och började klä sig i det som de själva tyckte var bekvämt, trevligt och modevärt. Stilarna var varierade och eklektiska, med en blandning av retro chic, bohemisk elegans och street savvy mode.

Köp 70 tals kläder för dam

Köp 70-tals kläder

Stort sortiment för maskerad

70-talet

Jeans – Stapelvaran under 70-talet

Jeans blev en stapelvara i varje kvinnas garderob. Bell bottom-jeans, eller utsvängda jeans, blev mycket populärt under detta decennium. De var kända för sin utsvängda botten, som gjorde ett uttalande av mode och design. Förutom jeans introducerades även andra typer av byxor, som palazzo-byxor och capri-byxor, som också blev populära.

Maxiklänningar och kjolar

70 tals jumpsuit i vackra mönster för kvinnor
Långa, flytande maxiklänningar och kjolar var också en stor del av 70-talsmodet. Dessa kläder var inte bara snygga och elegant, men de var också extremt bekväma att bära. Kvinnor klädde upp sig i dessa outfits för allt från dagliga arbetsklädslar till mer formella tillställningar.

Blommigt, mönster och färger

70 tals kläder med Vackra mönster blommor bollar och romber.
70-talets mode stod helt klart för färgstarka kläder. Från pastellfärger till djärva primärfärger, kvinnor var inte rädda för att experimentera med olika färger och mönster. Mönster i kläderna var ofta blommiga eller med psykedeliska geometriska former.

Blommotiv

Blommotiv var stora på 70-talet. Blommiga klänningar, toppar, byxor och till och med skor var överallt. Detta var en tid då kvinnor verkligen började omfamna naturen och dess skönhet, och detta återspeglades i deras kläder, även på vissa discoklänningar.

Psykedeliska och geometriska mönster

70-tasl kläder för dam
Psykedeliska mönster och klara färger var vanligt under detta decennium. Vill du se ett exempel på detta? Titta bara på tidstypiska bandanaer, med sina djärva färger och sicksackmönster. Och det var inte bara kläderna som hade dessa mönster – till och med tapeterna hade ofta liknande mönster!

Accessoarerna under 70-talet

Accessoarerna var lika excentriska som kläderna. Halsband, armband och örhängen var ofta stora, djärva och färgstarka. Vid sidan av detta fanns det mycket populära bälten och scarfar att binda i håret eller runt halsen.

Stora solglasögon

Solglasögon på 70 talet för damer
Stora solglasögon var mycket populärt under 70-talet, gärna med färgat glas. Dessa gav inte bara skydd mot solen, utan också ett kraftfullt modeuttalande.

Platåskor

70 tals Platåskor för damer i gult och blått.
Ett annat populärt inslag från 70-talet var platåskorna. Med sina höga klackar och tjocka sulor var dessa skor dramatiska, djärva och ett perfekt komplement till de vida jeansen eller maxikjolen.

När vi tittar tillbaka på 1970-talets mode för kvinnor ser vi en tid av stor förändring och utveckling. Kläderna, frisyrerna och stilen under denna tid återspeglade kvinnor som bröt traditioner och normer och uttryckte sin individualitet och stil genom sina kläder. Det var en tid för att experimentera, ha kul och låta ens kläder uttrycka vem man var.