Meny Stäng

70 tal disco kläder

70 tal disco kläder. Dansa disco som på 70-taler.

70-talets discokläder: Glittrande minnen från en svunnen era

Om du planerar att delta i en 70-tals inspirerad fest eller maskerad kan några tips om 70-tals disco-mode vara hjälpsamma. Denna era präglades av djärva färger, glittrande och skimrande dekorationer och en allmän känsla av extravagans. Letar du efter en outfit som verkligen fångar 70-talets disco-anda? Här har vi samlat några förslag på kläder och kombinationer som säkert kommer få dig att sticka ut i mängden.

Köp 70 tal disco kläder online

Köp 70 tal disco kläder

Stort sortiment för maskerad

70-talet

Disco kläder för damer

Glittrande klänningar och toppar

Glittrande disco kläder med inspiration 70-tal

En detaljerad klänning eller topp gjord av glittrande eller skimrande tyger är det ultimata valet för en disco-inspirerad outfit. Dessa kläder fångar essensen av discotiden, som var känd för sin glamour och lättsamma lek med färger och texturer. Kombinera din glittrande överdel med ett par högklackade skor för att fullborda din look.

Jumpsuits

70 tals jumpsuit en disco-inspirerad outfit

Jumpsuits var mycket populära under 70-talet, och kan vara ett fantastiskt val för en disco-inspirerad outfit. För att verkligen fånga uppmärksamheten, leta efter jumpsuits i djärva färger, eller de som är dekorerade med glittrande pailletter eller andra detaljer.

Disco kläder för herrar

Glitterkläder

Glittriga disco kläder för män

För män, glitter var också rätt sätt att gå när det gällde disco kläder. En skjorta eller jacka gjord av glittrande eller skimrande tyger kan vara ett utmärkt val för en fest eller maskerad. Kombinera detta med ett par matchande byxor och några snygga skor för att skapa en outfit som verkligen ser disco ut.

Stora kragar och breda slipsar

Breda kragar är snyggt på disco kläder för män

En kraftigt markerad krage på en skjorta, ofta kombinerad med en bred slips eller slående färgade hängslen, var ett från 70-talet. Dessa element kan lägga till en retrokänsla i din outfit, och hjälper dig att se ut som att du just har klivit ur en tidsmaskin från decenniet.

Komplettera din outfit

Oavsett vilken outfit du väljer, kom ihåg att din 70-talets disco outfit inte är komplett utan rätt hår och smink. Långt, voluminöst hår var ett måste på 70-talet, så tänk på det om du vill komplettera ditt look. Och för sminket, tänk färg, glitter och dramatik.

Accessoarer

Accessoarer var en stor del av 70-talets disco mode. Saker som stora örhängen, breda armband och pråliga ringar kan verkligen ge din outfit den extra touchen. Och glöm inte skorna – höga klackar eller stövlar, ofta med en plattform, var ett måste för både män och kvinnor på discogolvet.

I 1970-talets turbulenta värld, präglad av både politiska och sociala förändringar, blev discokulturen en symbol för frihet, fest och glädje. Denna musikgenre, som dominerade radiostationerna och klubbarna under hela decenniet, hade en djup inverkan på samtida mode – en trend som än idag är omisskännlig. Partystilen under 70-talet var färgstark, uttrycksfull och framför allt – väldigt “groovy”.

Discomodets himmelsfärd

70 talets disco kläder med en vilja att stå ut från mängden

Discoåldern var känd för sin extravaganta klädstil, markerad av en lekfullhet och en vilja att stå ut från mängden. Glitter och glamour var ingredienser i den receptbok som utgjorde tiden, där både män och kvinnor omfamnade det extravaganta.

Disco Klänningar och Jumpsuits för damer

70 tals jumpsuit för disco

Kläder för kvinnor under discoperioden var ofta korta, figursydda discoklänningar. Många var dekorerade med pailletter för att reflektera det pulserande ljuset på dansgolvet, men även lamé, glittrande tyger och utmanande djurtryck var populära. Jumpsuits, med sina långa ben och ofta smala midjor, blev också en hit för kvällslooker.

Discokläder för män

Discotrenden hade även ett stort inflytande på herrmodet. Dåtidens män vågade klä sig i pikanta 70 tals kläder, som knälånga platåskor och sprakande färgglada skjortor. Samtidigt blev det populärt med tighta jeans, läderbyxor och vida kostymbyxor i melodiska mönster. Även kostymer med vida slag och bågar blev snabbt en symbol för den maskulina diskodansen.

Influenser och symboler

Snygga discokläder från 70 talet

Mycket av discoperiodens mode inspirerades av tidigare konstnärliga rörelser och kulturella skiften. Psykedelisk konst från 60-talet gled över i de vibrerande mönster och djärva färgkontraster som präglade discoklädseln.

Glam-rock

Glam-rock var en annan stor influens för discokläderna. Denna musikgenre, med sina överdådiga scenkläder och teatraliska uttryck, inspirerade det sprudlande och excentriska diskomodet. Metalldetaljer, glitter, stora hårvolymer och otroliga mängder make-up präglade glam-rock-looken och smittade ofrånkomligt av sig på discomodet.

Filmens roll

Film hade också en stor roll att spela för discotrenden. Filmen “Saturday Night Fever” från 1977, med John Travolta i huvudrollen, bidrog till att popularisera discostilen. Hans vita polyester-suit, svarta skjorta och guldkjedja blev snabbt ikoniska klädesplagg bland unga män.

Modets nedgång och återuppväckelse

Trots att diskomodets guldålder har passerat, lever det kvar i våra hjärtan och garderober som ett tecken på en period fylld av optimistisk frihet och färgstark äventyrlighet. Modet själv kan ha blivit en del av historien, men det lever kvar genom temafester, retrobutiker och ännu viktigare – i vår kollektiva minnesbank.

70-talstrendens återkomst

70-tals trend disco utklädnad
Rätt stil för 70 tals disco outfit för män

I modern tid har vi sett en revitalisering av 70-talets modet, då allt från platåskor till långa maxiklänningar återinträder på modescenen. Bell-bottom jeans, bohemiska blusar, hattar och färgade solglasögon är bara några av de vintageklänningar som gör en comeback. Så kanske ska vi tacka discoåren för att de drog igång denna modaåteruppväckelse – det verkar som att 70-talets glittrande frestelser aldrig går ur tiden.

För att uppskatta discokläder på ett fullständigt sätt, måste man förstå den unika kontexten de framträdde ur: en tid av optimism, frihet i självuttryck och en orubblig vilja att underhålla och bli underhållen. Så nästa gång du öppnar din garderob, kanske du kan hitta lite av 70-talets discoanda där inne.

skapa en fantastisk 70-tals disco outfit för din nästa fest

Med detta i åtanke, har du nu alla verktyg du behöver för att skapa en fantastisk 70-tals disco outfit för din nästa fest eller maskerad. Oavsett hur du väljer att uttrycka din inre disco-drottning eller -kung, kommer du garanterat att ha kul samtidigt som du bländar alla med din glittrande, färgglada stil.